Nestkast staat op zijn plaats

Gemert, 22 december 2015

 

De nestkast staat op zijn nieuwe plaats de vierde ring.

Zoals gebruikelijk zat het weer eens tegen met het plaatsen van de nestkast op de nieuwe lokatie.

Voordat wij de nestkast konden plaatsen moesten wij het hekwerk aanpassen. Hiervoor hadden wij op de tweede verdieping van de toren een identiek groen hekwerk met ook 11 spijlen meegenomen. Na aanpassing en plaatsing van dit hekwerk bleek op de vierde ring dat het bestaande hekwerk precies dezelfde kleur heeft en ook 11 spijlen alleen ........... van dit hekwerk zitten de spijlen 1 cm verder van elkaar.

En ja hoor we kwamen dus een aantal centimeters tekort en we moesten dus opnieuw beginnen met een hekwerk van de vierde ring.

Vorige week was het tweede hekwerk klaar en konden wij onder redelijke weersomstandigheden de nestkast plaatsen.

 

IMG 3458 640x475

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als het allemaal een beetje meezit verplaatsen wij dit jaar nog de camera's. Voor de nieuwe vierde camera moeten we nog een aparte beugel / bevestiging laten maken en deze camera hopen wij dan in januari te plaatsen op de vierde ring.

Er blijft dus één camera op het dak, één nieuwe camera rechts van de nestkast buiten de ring, één camera links van de nestkast op de ring en de binnencam in de nestkast.

Door de opstelling van de twee buitencams op de vierde ring kunnen we drie zijdes van de ring zien. De dakcam ziet uiteraard het dak maar kan van bovenaf ook naar de nestkast gericht worden of naar één van de twee zijdes van de toren.
Mede door uw donatie kunnen wij grotendeels de vierde camera, bevestigingsmaterialen en bijkomende kosten betalen.

Een extra kostenpost die nog niet gedekt is zijn alle nieuwe kabels, stekers, buizen, speciale doorvoer, klemmen en overige bevestigingsmaterialen.

Wij verwachten dat alle apparatuur eind januari geplaatst is en de beelden weer on-line gaan.